Υβριδικές Τεχνολογίες Audi

15/03/2023

Η υβριδική τεχνολογία έχει εισχωρήσει πλέον στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και φυσικά δεν θα μπορούσε η AUDI να απέχει από τις εξελίξεις!

Η υβριδική τεχνολογία που προσαρμόζεται στους τετρακύλινδρους κινητήρες των μοντέλων AUDI θα λειτουργεί με τάση 12V ενώ για εξακύλινδρους 48V αντίστοιχα. Τα μοντέλα της εταιρείας που θα μπορούν να διαθέτουν πλέον και στον βασικό τους εξοπλισμό την παραπάνω τεχνολογία είναι τα AUDI A6, AUDI A7, AUDI A8 καθώς και τα SUV AUDI Q7, AUDI Q8.

Επιπλέον, μοντέλα όπως το AUDI A4, A5 καθώς και το AUDI Q5 ενδέχεται στους κινητήρες τους να έχουν επιρροές από την υβριδική τεχνολογία βελτιώνοντας και αυτά την κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλότερες τιμές. Φυσικά το κέρδος είναι πολλαπλό καθώς εκτός της οικονομίας καυσίμου θα υπάρχει μεγάλη πτώση τιμών στα συγκεκριμένα μοντέλα λόγω της μειωμένης φορολόγησης που προσφέρει μια τέτοια τεχνολογία.

Η υβριδική λειτουργία πραγματοποιείται με ένα εναλλάκτη κίνησης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια μια ανεξάρτητη μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συγκεκριμένη μπαταρία όποτε κρίνεται απαραίτητο θα παρέχει ενέργεια για την εκκίνηση του κινητήρα.   

Εάν ενδιαφέρεστε για ανταλλακτικά για το δικό σας Audi, κάντε κλικ εδώ!