Πώς λειτουργεί ο Εγκέφαλος του Αυτοκινήτου και ποια τα σημάδια φθοράς της τουρμπίνας;

10/03/2023

Κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με το μοντέλο, τη μάρκα και τη χρήση που του κάνει ο κάθε οδηγός έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν ότι μια επίσκεψη στο πλησιέστερο συνεργείο είναι απαραίτητη. Κάποιος θόρυβος, κάποιο λαμπάκι ή η μειωμένη απόδοση του αυτοκινήτου σας.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα νευραλγικό κομμάτι του, τον εγκέφαλο ή Mονάδα Ελέγχου Κινητήρα όπως πολλοί μηχανικοί τον αναφέρουν και για το μηχάνημα που αυξάνει την απόδοση της ταχύτητας, την τουρμπίνα.

 

Ποιος ο ρόλος του Εγκεφάλου Αυτοκινήτου;

 

Ο εγκέφαλος βρίσκεται στα σύγχρονα αυτοκίνητα και φορτηγά και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και άλλων υποσυστημάτων του οχήματος.

Αυτό δε σημαίνει πως όταν παρουσιαστεί βλάβη κινδυνεύετε με πλήρη ακινητοποίησή του. Για αυτό φροντίζουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, ώστε σε αυτή την περίπτωση να ενεργοποιείται το εφεδρικό λογισμικό ανάγκης SOS και να σταθεροποιείται η λειτουργία του κινητήρα. Στο e-shop μας θα βρείτε εγκεφάλους για τα περισσότερα brands. Στη φωτογραφία απεικονίζεται εγκέφαλος για όχημα Volkswagen.

 

Πώς είναι αντιληπτό το πρόβλημα στην τουρμπίνα του αυτοκινήτου;

 

 

Ο ρόλος της τουρμπίνας του αυτοκινήτου αυξάνει την ισχύ του κινητήρα αξιοποιώντας το καύσιμο και τον αέρα.

Το κόκκινο καμπανάκι θα σας χτυπήσει όταν πια η ισχύς του αυτοκινήτου σας δε θα είναι η ίδια καθώς δε θα έχει την ίδια επιτάχυνση, θα ακούτε έναν δυνατό θόρυβο σαν σφύριγμα, θα καίει πιο γρήγορα τα λάδια, ο καπνός από την εξάτμιση θα είναι αυξημένος ενώ μπορεί να αποτελεί και αυτό αιτία που ανάβει το κουμπί ελέγχου κινητήρα.

Μια συνήθεια που είναι στο χέρι σας να κάνετε για να προλάβετε τη φθορά στην τουρμπίνα είναι η σωστή λίπανση.

Στο e-shop filippoupolitis μπορείτε να βρείτε άμεσα και ποιοτικά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σε τουρμπίνες, όπως της Audi που βλέπετε παρακάτω.

 

 

Και της Volkswagen στην εικόνα που ακολουθεί:

 

 

Στο e-shop μας θα βρείτε γνήσια μεταχειρισμένα και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όχι μόνο σε Volkswagen και Audi που είδαμε στο άρθρο αυτό αλλά στα περισσότερα brands.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προτείνουμε λύσεις εξατομικευμένα για τις δικές σας ανάγκες.

Βρείτε τα προϊόντα του άρθρου εδώ: Τουρμπίνα Audi (03C145701A)Τουρμπίνα Vw (03G253014M) & Εγκέφαλος Vw.